Siirry sisältöön
Koskenlasku Koskikelkalla
Hinta sisältää 1 henkilön.

Kauppias

Airopari Oyinfo@airopari.fi0453493059Y-tunnus:3209349-1Kauppiaan ehdot

Koskenlasku koskikelkalla Kapeenkoskella on vauhdikas, mutta turvallinen tapa tutustua Keski-Suomalaiseen koskimaisemaan veden pinnan tasalla.

Koskikelkkailu toteutetaan yhteistyössä Kapeenkoski Travel Oy:n kanssa ja heidän varaustilanteestaan riippuen.

Lähdemme koskiseikkailuun Kapeen Kievarin rannasta, Kapeenkoskentie 105, Äänekoivisto. Opas on teitä vastassa ja varustaa teidät mm. märkäpuvuilla, koskiliiveillä ja räpylöillä koskenlaskua varten. Tämän jälkeen hän näyttää laskettavan reitin ja neuvoo huolellisesti turvallisuusasiat. Koskikelkat kuljetetaan etukäteen lähtöpaikalle. Koskikelkan käsittelyä harjoitellaan Kapeen Sulkukanavan yläpuolella, jonne siirrytään jalan Kievarilta. Ensimmäisenä vuorossa oleva Makasiinikoski on lyhyt ja tulvavedellä lähes huomaamaton koski, jossa on hyvä totutella virran voimaan. Seuravana vuorossa oleva vuolas, vasemmalle kaartava Luijankoski tarjoaakin jo enemmän vauhtia sekä haastetta. Luijan jälkeen tulemme Kattilaan, jossa akanvirta näyttää voimansa. Suvantomaisen osuuden jälkeen ohitetaan Kärmekoski, jonka jälkeen uimme seikkailumme viimeiseen, kunnolla kuohuvaan Kapeenkoskeen. Kapeenkosken jälkeen polskitaan räpylöiden avulla akanvirtaa hyödyntäen takaisin lähtöpaikan rantaan.

Laskettavan reitin pituus on noin 1,5 kilometriä ja se luikertelee Makasiini-, Luijan-, Kärme- ja Kapeenkosken kautta takaisin Kapeen kievarin rantaan. Seikkailun aikana opas kertoo teille mukavaa tarinaa Kapeen alueen historiasta ja siitä kuinka virtaavia vesiä ja koskia opitaan turvallisesti laskemaan. Mukaan pitää ottaa vaihtovaatteina vähintään alusasu, esim. lyhyet alushousut ja T-paita, jotka kastuvat koskenlaskun aikana. Myös pyyhe on hyvä ottaa mukaan peseytymistä varten.

  • Kesto n. 80min

  • Alaikäraja 15 v. Uimataito vaaditaan.

  • Hintaan sisältyy koskikelkkaluun tarvittava varustus laskun ajaksi (Kelkka, märkäpuku, räpylät, polvisuojat, rafting -liivi, kypärä sekä kylmän veden aikaan neopreenista valmistetut sukat, tossut, hanskat ja huppu.), oppaan palvelut ja ohjeistus.

  • Märkäpuvun alle jätetään alusvaatteet ja t-paita, jotka kastuvat laskun aikana. Ota siis mukaasi vaihtovaatteet!

  • Ohjaaja on aina mukana. Ennen reitille lähtöä osallistujat perehdytetään lajiin ja turvallisuusasioihin. Lähtöpaikalla harjoitellaan räpyläuintia ja ohjaamista.

  • Ryhmäkoko 6 -10 hlöä 

  • Saatavilla 16.5. – 30.9. varaustilanteen mukaan.

  • Tiedustelut ja varaukset soittamalla p. 045-349 3059 tai info@airopari.fi