Go to content
Koskenlasku kumilautalla
Price includes 1 person.

Merchant

Airopari Oyinfo@airopari.fi0453493059Company id:3209349-1Merchant terms

Koskenlasku kumilautalla Kapeenkoskella on vauhdikas, mutta turvallinen tapa tutustua Keski-Suomalaiseen koskimaisemaan. 

Koskenlasku toteutetaan yhteistyössä Kapeenkoski Travel Oy:n kanssa ja heidän varaustilanteestaan riippuen.

Lähdemme koskiseikkailuun Kapeen Kievarin rannasta, Kapeenkoskentie 105, Äänekoivisto. Opas on teitä vastassa ja varustaa teidät koskenlaskua varten. Tämän jälkeen hän näyttää laskettavan reitin ja neuvoo huolellisesti turvallisuusasiat ja kertoo kumilautan ohjaamiseen liittyvät komennot. Ohjausta harjoitellaan Vatian järvellä, josta siirrymme Kapeen Sulkukanavan kautta melommalla ylempään Kuhnamojärveen. Ensimmäisenä vuorossa oleva Makasiinikoski on lyhyt ja tulvavedellä lähes huomaamaton koski, jossa on hyvä totutella virran voimaan. Seuravana vuorossa oleva vuolas, vasemmalle kaartava Luijankoski tarjoaakin jo enemmän vauhtia sekä haastetta. Luijan jälkeen tulemme Kattilaan, jossa akanvirta näyttää voimansa. Suvantomaisen osuuden jälkeen ohitetaan Kärmekoski, jonka jälkeen tullaan seikkailumme viimeiseen, kunnolla kuohuvaan Kapeenkoskeen. Kapeenkosken jälkeen melotaan akanvirtaa hyödyntäen takaisin lähtöpaikan rantaan.

Laskettavan reitin pituus on noin 1,5 kilometriä ja se luikertelee Makasiini-, Luijan-, Kärme- ja Kapeenkosken kautta takaisin Kapeen kievarin rantaan. Seikkailun aikana opas kertoo teille mukavaa tarinaa Kapeen alueen historiasta ja siitä kuinka virtaavia vesiä ja koskia opitaan turvallisesti laskemaan. Mukaan on hyvä ottaa vaihtovaatteet ja kylmän veden aikaan myös kumisaappaat. Koskenlaskun jälkeen uintimahdollisuus. 

  • Kesto n. 50min

  • Alaikäraja 12 v. Uimataito vaaditaan.

  • Hintaan sisältyy koskenlaskuun tarvittava varustus laskun ajaksi, oppaan palvelut ja ohjeistus

  • Sään mukainen ulkoiluvarustus tulee olla laskijoilla itsellään.

  • Ohjaaja on aina mukana. Ennen reitille lähtöä osallistujat perehdytetään lajiin ja turvallisuusasioihin.

  • Ryhmäkoko 6 - 8 hlöä/lasku.

  • Saatavilla 16.5. – 30.9. varaustilanteen mukaan.

  • Tiedustelut ja varaukset soittamalla p. 045-349 3059 tai info@airopari.fi